Stacja Wilno zmieniła kolor. Budują też pętlę | | targowek.info

Stacja Wilno zmieniła kolor. Budują też pętlę

Miała być szara, wyszła bardziej żółta. Ale wygląda całkiem nieźle. Zobaczcie najnowsze zdjęcia z przystanku kolejowego na Zaciszu, który powinien zacząć działać już w czerwcu.

 

Już na jesieni prace były mocno zaawansowane, ale teraz stacja wygląda na niemal gotową.  Są pewne zmiany w porównaniu z wizualizacją pokazywaną wcześniej przez Dom Development. W oczy rzuca się żółta (piaskowa) elewacja.  Według wizualizacji miała być szara.

Tak ma wyglądać stacja Zacisze-Wilno. Zapewne od strony Osiedla Wilno / materiały inwestora
Wizualizacja stacji Zacisze-Wilno / materiały inwestora

Zmiana koloru akurat jakoś szczególnie nie przeszkadza. Dziwnie natomiast wygląda siatka wypełniająca klatkę schodową.  Na rysunku powyżej, kwadrat ma w środku pustą przestrzeń, widać barierkę od schodów. W rzeczywistości pusta przestrzeń wypełniona jest siatką i tak już chyba zostanie:

 

Poza tym stacja prezentuje się całkiem fajnie. Przynajmniej w porównaniu z drugą stacją w naszej dzielnicy Warszawa-Praga. Tutaj są windy i pochylnie dla niepełnosprawnych i rodziców z wózkami, których przecież na Osiedlu Wilno nie brakuje.

Trwa też budowa drogi dojazdowej od strony osiedla. Widać już kształt przyszłej pętli autobusowej. Nic natomiast nie dzieje się z dojściem od strony Zacisza. Działki wciąż są odgrodzone płotem.  Dojść można od ul. Bukowieckiej albo przedzierać się wzdłuż rowu od skrzyżowania Tużyckiej z Potulicką.

Według zapewnień developera stacja powinna zacząć działać „wiosną”, a właściwie pod jej koniec, czyli w czerwcu.

 

8 komentarzy na temat “Stacja Wilno zmieniła kolor. Budują też pętlę

  • 10 maja 2013 o godz. 07:56

    Zmiana koloru to kwestia gustu. Mi osobiście bardziej podobał się szary kolor. Warto jednak zwrócić uwagę, że na elewacji bloków Osiedla Wilno jest wiele miejsc gdzie są umieszczone podobne, piaskowe elementy. Tak więc, to lepiej koresponduje z całym osiedlem.

  • 10 maja 2013 o godz. 09:06

    Jak słusznie zauważył Mieszkaniec OW – kolor piaskowy nawiązuje do kolorystyki wykończeń bloków na OW. Wygląda lepiej niż kolor szary.
    Co do przejścia na stację od strony ogródków działkowych – to pewnie pozostanie ta kładka. Bo po co działkowcom dojście do stacji – skoro i tak ją oprotestowali.
    Mnie bardziej interesuje czy Zarząd Ogródków Działowych ma na swoim terenie kontener na śmieci swoich działkowców. Bo tylko patrzeć jak nad kanałkiem urośnie kolejne dzikie wysypisko. Tyle,że będzie wiadomo czyje są to śmieci (bo przecież nikt z OW nie będzie wędrował na pociąg w workiem w ręku) ;)

  • 10 maja 2013 o godz. 15:47

    Od 6:59 do tej pory nie ma żadnego „życzliwego” komentarza ze strony targówskich dżentelmenów??? Do dzeła, panowie!

  • 12 maja 2013 o godz. 18:45

    COCO – „targówskich” ???? a cóż to za słowotwórstwo ??? Rodem z Pcimia Dolnego ?

  • 12 maja 2013 o godz. 19:17

    COCOmplexy

  • 13 maja 2013 o godz. 01:42

    Pcimia? Nie, zaciszanko kochana-znacznie dalej! Kompleksy? Chyba jednak nie :)

  • 13 maja 2013 o godz. 07:59

    COCO – nie trolluj. Nie masz nic ciekawego do napisania to siedź cicho.

  • 13 maja 2013 o godz. 10:32

    @zaciszanka – COCO jest cudzoziemcem – stąd to przejęzyczenie :)

    Mieszkaniec OW – razem z COCO pozdrawiamy sąsiada ;)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.